לאנשי חינוך
הרעיונות הפילוסופיים של פרופ' יוג'ין ג'נדלין מזמינים הסתכלות רעננה וחדשנית על תהליכי למידה והוראה. הפילוסופיה של הבלתי מנוסח של ג'נדלין עוסקת בתהליכי חיים, בקשר בין משמעות, חוויה וחשיבה, ומיושמת באופן רב עוצמה בשדות שונים. "למידה מתנועת החיים" היא גישת למידה שמבקשת לבחון את רעיונותיו הייחודיים של ג'נדלין בתוך שדה החינוך והלמידה.
"ההבדל בין (למידה) 'בערך' לבין (למידה) 'ממש' מתייחס להשתתפות מסוימת של התחושות של האדם בתהליך הלמידה". ג'נדלין
"ניתן לדעת ולהבין את משמעותו של מושג, רק אם 'חשים' את המשמעות שלו. אם אין לנו משמעות מורגשת של מושג, אין לנו את המושג כלל – רק 'רעש מילולי'." ג'נדלין
"גישת למידה מתנועת החיים" השואבת השראה מהרעיונות הפילוסופיים של פרופ' יוג'ין ג'נדלין, הניבה מספר יישומים ומהלכים הרלוונטים לנשות ואנשי חינוך. אתם מוזמנים לעיין ביישומים ובפעילויות השונות ולהיות אתי בקשר לקבלת מידע נוסף.
פוסטים רלוונטיים מהבלוג
תנועת החיים בתוך פעילות למידה – התבוננות
התבוננות בשתי פעילויות עם קבוצת ילדים: יצירת משולשים בגוף, ויצירת משולשים ממקלות וסידורם על-פי היקף. מתי פעילות מתרחשת ממש מתנועת החיים, ומתי פעילות מתרחשת מתוך ציות?
למידה בתנועה – משהו חדש קורה!
למידה בתנועה היא מודל שפיתחנו – המודל נועד לאפשר לילדים לחוות: למידה טבעית אשר נובעת בין היתר מהמרחב המצוי סביבנו, תוך יצירת תחושת מסוגלות שמאפשרת להתמודד עם אתגרים ושינויים תמידיים ובאמצעות טיפוח של תחושת שייכות וקהילתיות אמיתיים, אשר אינן תלויות במקום ובמבנים, אלא ביצירת קהילה בת קיימא.
להתחבר למשמעות החינוכית בכל יום מחדש
איך להתחדש בכל יום בתוך העשיה החינוכית? איך להישאר מחוברים למשמעות החיה שבנו בעשיה החינוכית היומיומית? מבט רענן על מצפן חינוכי אישי – לקראת שנת לימודים חדשה.
מהלכים ופעילויות רלוונטיות שנגזרות מגישת "למידה מתנועת החיים"
סדנת TAE – חשיבה בקצה הידיעה
סדנה קבוצתית בחשיבה בקצה הידיעה (TAE) – 10 שעות ראשונות הן בסיס (5 צעדים ראשונים ב TAE), ולאחריהן ניתן לבחור בסדנת המשך להעמקה בשיטה (השלמת 12-14 הצעדים של חשיבה בקצה הידיעה) – 16 שעות נוספות.
למידה בתנועה
למידה בתנועה היא גישה חדשנית שמאפשרת לילדים לחוות למידה טבעית אשר נובעת בין היתר מהמרחב המצוי סביבנו, תוך יצירת תחושת מסוגלות שמאפשרת להתמודד עם אתגרים ושינויים תמידיים ובאמצעות טיפוח של תחושת שייכות וקהילתיות אמיתיים, אשר אינן תלויות במקום ובמבנים, אלא ביצירת קהילה בת קיימא.
מודל הלמידה פותח על-ידי קבוצת נשות חינוך בתחילת 2021. אחד ממקורות ההשראה של המודל היא גישת הלמידה "למידה מתנועת החיים".
יוזמת ומובילה את למידה בתנועה: הדס שדות. המודל מיושם השנה – שנת התשפ"ד בבית-ספר מרחב בתל-אביב שממוקם בפארק הירקון.
בשבילי הלמידה – בתי-ספר מעוררי מחשבה והשראה
סיורי בשבילי הלמידה נוסדו מתוך רצון להכיר מקרוב בתי-ספר מעניינים, שנעשית בהם עבודת חינוך איכותית, שהתלמידים בהם מעורבים, ולומדים בחיות, ערנות בחיבור ובתחושת משמעות. הדס שדות ואני ארגנו ויצאנו לסיור בכל שבועיים והצטרפו אלינו נשות ואנשי חינוך רבים. בתי-הספר האירו את הטוב בחינוך בישראל, כל בית-ספר בדרכו המיוחדת, והמחישו שאפשר לעשות חינוך איכותי ומיטיב. לאחר כל סיור כתבנו מאמר מפורט שמאפשר הצצה רחבה לבית-הספר. המאמרים של הסיורים מוצגים כולם בדף הסיורים.
התעניינות ויצירת קשר
אם אחד או יותר מבין היישומים או המהלכים שלמעלה מסקרן אותך, את/ה מוזמנ/ת ליצור איתי קשר.
אשמח לשלוח מידע נוסף לפי הצורך, או לשמור את פרטי הקשר ולהודיע לך על ארועים, סדנאות או פעילויות בהמשך.
ניתן לפנות בווטסאפ, במייל או בהודעה כאן, ואני מבטיחה להיות בקשר.
ד"ר אורית פרנפס