כל הפוסטים בבלוג
"נהר המשמעות" בתהליכי TAE
טבעו של תהליך TAE הוא לצלול לעומקו של נהר המשמעות. מהות העבודה היא לחוש את המשמעות המובלעת בקצה הידיעה. להתמסר לדרך לא נודעת שאולי תישא אותנו אל עבר מי הנהר הצלולים והעמוקים, אל עומק המשמעות.
פרדיגמת ההתהוות
הפרדיגמה הקיימת ופרדיגמת ההתהוות מודגמות על-ידי שני פוסטים בפייסבוק שמדגישים הבדלים בין שתיהן.
על שינוי פרדיגמה
ג'נדלין לא רק מציג רעיונות חדשים, אלא יוצר פרדיגמה חדשה. איננו תופסים את המציאות כפי שהיא – אלא דרך משקפיים מסויימים. ג'נלדין מצביע על פרדיגמה חדשה – אנחנו מכנות אותה פרדיגמת ההתהוות.
בית ספר הכפר הירוק
סדרת בשבילי הלמידה – סיורים לבתי-ספר מעוררי מחשבה והשראה כתיבה: ד"ר אורית פרנפס בדרך לבית הספר בית הספר הכפר הירוק הוא בית ספר ותיק ששמו
בית-ספר מיתרים רעננה ע"ש פראנקל, ברנקו וייס
בית-ספר ליהדות פלורליסטית בו לומדים יחד ילדים מרקע חילוני ודתי. לבית-ספר מודל חינוכי פרוגרסיבי ואלטרנטיבי, ועיצובו האדריכלי משרת את התפיסות החינוכיות. הוא בית-ספר מכיל ומשלב.
תהליכי TAE – שאלת ההשפעה על החיים
איך תהליך חשיבה בקצה הידיעה (TAE) משפיע על החיים שלי? דוגמה ותשובות ראשונות מתהליך שאני עשיתי: לשיר כחוויה מחוברת.
להתכוון ובו זמנית לשחרר את הכוונה
אני מציגה כאן תופעה שרלוונטית לכל תחומי החיים – התכוונות ובו זמנית לשחרר את הכוונה. אני מדגימה את הרעיון בתופעה של הירדמות, וגם בתופעה של ליווי תהליכים של "חשיבה בקצה הידיעה".
משמעות – זה כל העניין
יש רגעים בחיים שפתאום יש קליק – משהו מתחבר ורואים תמונה רחבה יותר. חוויות של משמעות – מסע שהתחיל לפני עשר שנים, נפסק, ומתחיל שוב דרך TAE והפילוסופיה של ג'נדלין
לחשוב בקצה הידיעה – פודקאסט "עושים שינוי"
ערן שטרן מארח אותי בפודקאסט "עושים שינוי" ומראיין אותי על שינויים מהותיים במהלך החיים המקצועיים שלי, ולא רק, ועל "חשיבה בקצה הידיעה"
כשקצה הידיעה הופך לידע מנוסח
כשאני מספרת על תהליכי חשיבה בקצה הידיעה אני נשאלת – מה נותן התהליך, ומה מרוויחים ממנו? הפעם החלטתי שבמקום שאסביר באופן כללי, אביא דוגמה אמיתית מתהליך אישי שלי – חקירת נושא של מעורבות בעיסוק.
מה מותר האדם על ChatGPT?
מחשבות על אינטליגנציה מלאכותית לעומת אינטליגנציה אנושית. כמה מילים מעודדות. ולמה ChatGPT לא יכול לעשות "חשיבה בקצה הידיעה"